Citater

Citater - hvis I tør !! 

" Jeg synes det er helt ok at de unge starter på gymnasiet uden helt at vide hvad de vil. men jeg synes ikke det er ok at de tre år efter stadig ikke ved hvad de vil. Vi skal som voksne og forældre udfordre dem og spørge ind til hvad de vil med deres liv. Der er alt alt for megen "fri-rums opfattelse" omkring teenageperioden. Noget med at de unge skal have lov at vandre rundt uden at tage stilling til noget som helst. Stop det !! "

" Teenageren kan ikke lide voksne. Intet kan være mere forkert. Teenageren elsker voksne, elsker at være sammen med voksne, men de vil bare være sammen med voksne som tør være voksne. Ikke sammen med nogen forklædte teenagere på 45 !! Hold op med det. Erkend vi er voksne, nyd det og lad være med at være ung med de unge."

" En mor nævnte på TV at det ikke var muligt at opdrage på dem længere når de var blevet 14 - 15 år. Mage til vrøvl. I skal opdrage for fuld hammer, kære forældre. I skal sætte grænser, sende signaler, udstille jeres værdier, sige jeres mening. Og så skal I regne med at det møder modstand. Men for pokker...vis dem nu at I er voksne og har nogle meninger om hvor de skal hen i verden !! "

" Kære mor...lad nu være med det der psykoflip...Sig til dem hvordan I vil have det og hvor I gerne vil have dem hen. Forvent noget modstand og noget forsøg på at snyde, men sig det nu alligevel. Lad være med: det kan du ikke være bekendt...en dag vil du forstå...du fortryder det en dag...jeg troede vi var veninder....du sårer mig når du ikke...kunne du ikke godt tænke dig at være sammen med din familie. Teenagere kræver ligefrem og kontant kommunikation. Så giv dem det "

" Nogen forældre mener teenageren ikke skal lave noget derhjemme fordi han skal passe sin skole og lave sine lektier. Teenagere kan sagtens have opgaver derhjemme og såmænd også passe et fritidsjob samtidig med de passer deres skole. lad nu være med at gøre dem mere hjælpeløse end de er "

" Jeg har flere gange vejledt unge til at tage sabbatår efter 9. eller 10. klasse. Specielt hvis de har haft et fritidsjob som gerne ville have dem på fuld tid. Der er jo mange af de store kæder som gerne vil have en ungarbejder ansat. De får selvfølgelig en billig arbejdskraft men de får også set en arbejdskraft an. Og hvis det viser sig at de gerne vil fortsætte samarbejdet, så fortæller de den unge at de har en læreplads klar efter handelsskolen. Det synes jeg er forrygende. Og nogle af de unge finder også ud af, at det ikke er fedt at arbejde i butik og vil derfor gerne læse igen. Sådan 14 dage hvor de slæber terrassefliser kan få hvem som helst til at ville tilbage i skole. Men lad være med at sige det til regeringen. Der er jo en trend hen imod at alle skal være færdig stort set inden de får begyndt. Jeg synes det er ok at de unge tager den ldit med ro og får prøvet at arbejde"

Man hører ofte forældre sige, især år efter de er blevet skilt, at man ikke skal lade sig skille mens børnene er små. Det skal man sådan set heller ikke mens børnene er teenagere. Det er en udbredt misforståelse at en skilsmisse går hen over hovedet på teenageren. Han berøres mindst lige så meget af en sådan som børn gør. Faktisk mere end vi umiddelbart går og tror. Teenagerens billede af den perfekte familie mad far, mor og barn krakelerer når mor og far skilles. Dette kan være et meget stort slag. Derfor: hvis I skal skilles, så gør det inden I får børn !!!

Jeg  kan simpelt hen ikke forstå man tollerer så megen larm i børnehaverne. Nogle steder skal man have høreværn på, siger de ansatte. Så bed da de unge om at holde deres kæft. Hvis vi vænner dem til i børnehaven at man kan råbe og skrige ligeså tosset man vil så får de da et kæmpe chok når de kommer i skole. Vi kan da ikke være tjent med hverken at ansatte skal have høreværn eller at børn tror de kan skrige sig igennem verden.

Jeg læser nogle gange at forældre har ringet hjem til en lærer efter skoletid for at skælde vedkommende ud over et eller andet. Enten noget forældrene synes vedkommende ikke har styr på i undervisningen, hvor i al verden de ellers måtte vide bedre fra... eller fordi læreren har formastet sig til at smide deres lille vidunderbarn ud i en time fordi han saborterede undervisningen. Jeg kan simpelt hen ikke forstå at skoleinspektører finder sig i, at der bliver ringet hjem til deres lærere. Jeg ville straks ringe til forældrene og sige, at hvis de ville brokke sig over noget, så var det her, til mig og ikke til mine ansatte i deres fritid.