Coaching

Mentaltræning og personlig coaching har været kendt længe indenfor enkeltmands idrætten. Desværre har den trange kår indenfor holdidrætterne. Disse er nemlig befolket med trænere og bestyrelsesformænd som synes, at det har de da også forstand på. Og netop når en fodboldtræner eller håndboldtræner kan få sig selv til at sige, at de også s a g t e n s kan varetage den mentale del af træningen, beviser de at de ikke har forstået noget som helst af mentaltræningen.

Trænerens primære mål er at sætte det bedste hold næste weekend. Netop det faktum kan få nogle spillere til IKKE at betro sig til deres træner fordi de netop gerne vil være på holdet. Derfor er mentaltræneren eller coachen god at have, idet han - i princippet - ingen interesse har i næste weekends resultat. Han sætter ivørigt ikke holdet og har derfor ingen indflydelse på om den enklet spiller kommer med eller ej. Han kan derfor koncentrere sig om at udvikle og coache sin / sine spillere.

Ud over problemstillinger forbundet med det rent sportslige, kan mange idrætsudøvere også opleve tidspunkter i karrieren hvor det ikke kører for dem af andre grunde end det idrætslige. Det kan være familiære problemer, kærestesorger, økonomiske eller personlige problemer som i og for sig ikke kommer deres idræt ved, men som influerer enormt på deres præstation. Her vil en personlig coach være en uvurderlig støtte, entop fordi han kan hjælpe idrætsudøveren af med de tanker der står i vejen for hans præstation uden at skulle tage hensyn til "næste weekend"

En mentaltræner og coach vil også være en rigtig god investering for idrætsforeninger med mange unge stor-talenter. Helt unge - 17 til 21 årige -talenter kan få store problemer med at leve op til det forventningspres klubben, træneren, familien og medierne har. Her kan en coachen hjælpe idrætsudøveren med at få samlet tankerne og få snakket igennem hvordan man tackler den givne situation.

Et forslag til hvordan I kan bruge mig som coach er som følgende.

I har en 4 - 6 unge talenter som er på kanten til eliteholdet. De er i alderen 17 - 21 år. Jeg vil holde en times samtale med hver enkelt en gang om ugen, samt en fællesseance

Det jeg vil arbejde med de unge om er:

  • Målsætninger, opstilling af mål og delmål
  • Karriereplanlægning - uddannelse ved siden af
  • Få talentliv og øvrig liv til at hænge sammen.
  • Bevidst arbejde med at præstere mere og bedre
  • Hvordan tackler jeg pressen og presset !!
  • At arbejde med stress og præstationsangst.

Der ud over vil de unge talenter kunne kontakte mig når de vil om akut opståede problemer eller udfordringer.

Hermed kan I give jeres unge talenter og kommende stjerner en god og tryg overgang til elitelivet.

Det fortjener de !!!