Vis kursus / foredrag

Bedre ledelse tak!


Ledelse er en forunderlig ting.  der tales uendeligt meget om det, men vi har ligeså uendeligt svært ved at forbedre det.

Når jeg spørger: hvorfor er hun blevet leder, så får jeg svaret:

               " Fordi hun er så sød..."

Eller...

                " Fordi han er fagligt dygtig "

Men er man en god leder bare fordi man er sød eller fagligt dygtig.  Jeg kender mange lærere som er gode til deres fag, men dårlige til at undervise. jeg kender mange søde mennesker som er utrolig dårlige til at lede møder, skære igennem eller lede en arbejdsplads.

De bedste ledere findes indenfor de frivillige foreninger. De skal nenmlig samarbejde med deres bestyrelse et helt år til næste generalforsamling, hvad enten de vil eller ej. det er meget nemmere i erhvervslivet og i det offentlige. Der kan man jo bare fyre lederen !!!

Ledere skal kunne lytte - også til kritik af dem som ledere. Det nytter altså ikke at man tager det som en personlig fornærmelse at medarbejderne kommer med kritik.

Ledere skal turde forandre. Jeg synes det er utrolig så mange ledere indenfor det offentlige som går forest imod forandringer i disse år. Hvad enten vil vil det eller ej - og det er såmænd meget menneskeligt at være skepitisk overfor forandringer - jamen så forandres verden altså.

Ledere skal udvikle både sig selv og medarbejderne. Der skal ske noget nyt. medarbejderne skal have nye udfordringer. Vi skal se verden på nye måder og det er lederens opgave at dette sker.

Ledere skal uddelegere. Alle undersøgelser viser at de mest tilfredse medarbejdere er dem som har størst indflydelse på deres eget arbejde, herunder tilrettelæggelsen af dette. Hvad jeg ikke har mødt af stopklodser blandt ledere som ville bestemme hvilke opgaver hvem tog sig af, om de måtte deltage i dette eller hint møde eller hvordan sager skulle afgøres, er ikke småting. Og fælles for dem er, at ingen er tilfredse.

Ledere skal smile og motivere. I forandringstider og nedskæringstider skal lederne gå forst med smil - også selvom man synes der ikke er meget at smile af. En arbejdsplads går altså ned med stress og sygdom hvis ikke lederen sørger for den gode stemning.  Så selvom politikerne er nogle narrehoveder og ledelsen ikke forstå en dyt, så må man som leder sørge for at medarbejderne smiler. Ellers er man ikke leder !!!

 

Disse og mange andre provokationer kommer jeg gerne ud og giver videre. Bare ring eller send en mail og vi kan aftale et forløb helt efter jeres behov og udfordringer.