Vis kursus / foredrag

Kommunikation


Kommunikation er verdens mest beskrevne diciplin og dog er det satdig vanskeligt at få den til at fungere !!

Hvorfor mon ??

Jeg fristes til at sige: fordi vi putter for megen teori og for lidt af os selv ind i dagligdagens kommunikation.

Mange arbejdspladser og medarbejdere bruger utrolig megen tid på at lære sofistikerede teorier, hvor det oftest bare handler om sund fornuft.

Gennem mine mange år som underviser, debattør og politiker har lært at ganske få vigtige ting om kommunikation.

* Sørg for at DU som afsender af et budskab ved hvad du vil fortælle. Hvis´ikke du ved hvad du vil sige, opnå eller have andre til at forstå, hvordan skal modtagerne så vide det !!!???

* Mærk efter hos dig selv. Hvordan har du det. Hvordan går det i livet for øjeblikket. At tro vi kan skille arbejdsliv og familieliv, karriere, børnenes situation, sorger og glæder i livet genrelt fra hinanden er en illusion. Hele vort liv influere på hvordan vi har det og dermed også hvordan vi kommunikerer med andre.

* Sæt grænser for hvad du vil finde dig i at folk siger til dig. Det være sig kunder, kolleger, chefer, manden, vennerne, naboerne, eleverne i skolen. Grænser skal sættes mens de ikke bliver udfordret. Når du står i situationen kan det være svært at tænke over om du vil finde dig i det her. Det skal du have afgjort inden.  Det kan selvfølgelig være svært, men det vigtige er at arbejde med at sige fra. Sige til dig selv, at det her vil du ikke finde dig i. Og så sig det næste gang !!!

* Sørg for at have et klima på arbejdspladsen hvor det er tilladt at sige man har haft en dårlig dag. Vi skal som kolleger bruge hinanden til at kunne sige de ting vi har lyst til at råbe efter kunderne, eleverne, ledelsen eller politikerne.

* Lad være med at tage det så tungt. Alt for mange mennesker tager andres uforskammetheder for tungt. Smil, træk på skuldrene og glæd dig til du skal hjem i haven til roserne, hen og spille badminton eller hente de vidunderlige unger i børnehaven.

 

Hos Winthers tilbyder jeg alle mulige skræddersyede forløb indenfor kommunikation. I ringer bare eller sender en mail og så taler vi sammen om hvilke behov og problemstillinger I står med.