Vis kursus / foredrag

Unge og alkohol


En del af mit teenage foredrag handler naturligt nok om unge og alkohol. Det har i alle årene givet en del debat, spørgsmål og sågar udvandringer. Jeg har efterhånden opdaget at unge og alkohol er et emne som optager forældrene meget. Det er der sådan set ikke noget nyt i.

Problemet er at det er et emne vi har utrolig svært ved at diskutere i det her land. Mange forældre spørger frustreret efter nogen som kan give et oplæg om holdningen til unges alkohol forbrug.

jeg kan da undre mig at der ikke er nogen som gør det ude i kommunerne. Det gør de også rundt omkring. SSP rundt om i landet gør det, nogle skoler manner sig op, men ofte får jeg at vide at ledelsen på skolen, i kommunen eller hvor vi er, ikke vil melde klart ud på det her emne.

Men det vil jeg !!!

Derfor har jeg lavet et aftenforedrag til jer hvor jeg dels vil komme med et oplæg på en lille time. Så sendes I ud i grupper for at diskutere problemstillingen og så mødes vi igen. Det tager altsammen 2 ½ time. Og vi skal have de unge med selvfølgelig.

Danske unge er de unge i hele EU som drikker mest og tidligst. Kedelig rekord. Når vi spørger de unge hvorfor de drikker, så får vi svaret: fordi I gerne vil have det !!! Det har fået mig til at tanke over hvor mange steder de unge møder en holdning til alkohol soom noget man skal se og komme igang med, noget som er ufarligt og noget som er vejen til social accept.

Kort og godt møder vore teenagere idag voksne med en slap og slatten holdning til unge og alkohol.

" Er det ikke bedre at han drikker sig fuld derhjemme første gang" har jeg en OHP med. Og svaret er klart NEJ !!!

Jeg er noget foruroliget over forældres angst for for tidlig sexuel debut og angst for at deres teenager eksperimenterer med stoffer. Men når det kommer til alkohol, så er man nærmest ligeglad.  Jeg plejer at sige: lad dem da endelig komme igang med noget sex. Det er da slet ikke så farligt som alkohol.

Det er mit udgangspunkt når jeg kommer til jer. Og jeg tager gerne diskussionen. Som sagt har jeg prøvet at forældre gik i pausen fordi min holdning - og måden den serveres på vel sagtens - var lige skrap nok.

Men sådan er jeg jo :-)

 

Vi ses.